ZEFYRŲ TORTAS

IMG_0005-001

Kai mama papasakojo apie zefyrų tortą, kurį matė per kažkokią tv laidą, pagalvojau, kad nieko gero, saldi nesąmonė ir tiek, bet Velykos, kaip ir kitos šventės, neapsieina be daug maisto tad nusprendėm pabandyti ir tą zefyrtortį. Tada googlinimas dar labiau atbaidė (vaizdelis nekoks, patykėkit..), bet nebebuvo kelio atgal, nes viskas jau buvo nupirkta. Papasakojom ir sesei. Dar viena auka, sakė bandys daryti, nors irgi matė tikrai ne kokių nuotraukų googlindama. Gerai, bandom, net padarėm sesių challange ”zefyrų tortas”, kurios bus gražesnis ir skanesnis (hahahaha, nežinau kaip tai įmanoma esant skirtingose šalyse, bet who cares, svarbu challange).

Dabar, kai jo jau nei kvapo nebėra (chebra mūsų iš 4 žmogeliukų), galiu pasakyti tiek LABAI GERAS, SKANUS, LENGVAS, GAIVUS IR GREITAS TORTAS! Oj oj kaip greitai jis pradingo. Nebuvo nei per saldu, nei per riebu, nei per daug.

IMG_0015-002

Reikia:

*balti zefyrai (sunaudojau 500 g)

*riebi plakamoji grietinėlė (maniškė buvo 36 proc., sunaudojau 500 ml)

*uogos, vaisiai ir riešutai (čia jau Jums spręsti, o aš dėjau braškes, kivius, apelsinus ir lazdynų riešutus)

*cukraus pudros (2 v.š.)

*citrinos sulčių (2 v.š.)

*želatina (1 a.š.) ištirpinta 1/3 stiklinės vandens

Darom

  • Grietinėlę išplakam su citrinos sultymis, cukraus pudra ir galiausiai supilam tirpintą želatiną.
  • Zefyrą perpjaunam išilgai į keturias dalis (gana plonais griežinėliais). Taip su visais.
  • Vaisius supjaustom kaip tik patinka, o riešutus susmulkinam šiek tiek.
  • Na va, viskas paruošta, lieka tik formuoti. Imam torto formą (geriausiai atsegama) ir klojam sluoksnį zefyrų, tepam grietinėlę ir dedam sluoksnį vaisių. Kartojam. Man gavosi sluoksnis su braškėm, sluoksnis su kiviais ir lazdynų riešutais ir viršutinis sluoknis su apelsinais ir braškėm.

Viskas! Dabar palaukiam valandėlę kitą ir mėgaujamės.

Pjaustosi ir kilojasi nelabai patogiai, bet skonis atperka viską.

Uogos ir vaisiai gali būti visokie ir net šaldyti. Labai rekomenduoju įdėti riešutų ir kivių.  Sesė naudojo avietes ir bananus ir sakė buvo laaabai skanu, taip kad rinkitės savo favoritus! Aišku galima dėti daugiau cukraus pudros (ar tiesiog cukraus) ir citrinos sulčių, čia juk skonio reikalas. Ilgai šito torčiuko laikyti nerekomenduoju, nors ir norint manau bus sunku jam atsispirti. Kartą paragavęs negali sustoti.

Artimiausia šventė kokia? Atvelykis? Ar tiesiog savaitgalis? Pabandykit ir parašykit kaip Jums!

O štai čia sesių challenge, tas pats tortas tai pačiai progai tik dvi skirtingos virėjos (ištikrųjų tai mes su mama darėm, tai gal trys) ir skirtingi valgytojai, smaguriautojai, kritikai.

xoxo,

MinykaDo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s