MĖGSTAMIAUSIAS IR PAPRASČIAUSIAS TORTAS

IMG_9848-001

Ir štai citrininis paprastas mano gal 6 kartus per metus keptas tortas su grietinėle, kurį  dažniausiai darau su marcipano apdangalu, nors esu ir be marcipano dariusi ir buvo labai gerai, bet marcipanas man laaabai patinka. Galima ir kitais būdais apdengti šį tortą, yra juk visokių cukraus masių ir panašiai arba palikti pliką. Radau receptuką žurnale Mitt Kök (Påsken, 2014) ir pasirodė man gražus ir lengvai padaromas tortas, labai tiko Velykom ir nuo tada kepu jį vos ne kiekvienai progai vis kažką pakeisdama. Originalu liko tik grietinėlė ir torto apdengimas.

IMG_9859
Biskvitas:
3 kiaušiniai
1 ir 1/4 stiklinės miltų
1/2 stiklinės gazuoto gėrimo
1/4 stiklinės aliejaus
1 stiklinė cukraus
1 a.š kepimo miltelių

P.S mano stiklinė 250 ml.

Grietinėlės kremas:
0,5 l riebios grietinėlės (34 poc.)
Beveik visas indelis (340 g) lemon curd ir šlakelis citrinos sulčių.

Pertepimas uogienė (raudonųjų serbentų drebučiai ar kažkas kito).

Papuošimui ir apdengimui: marcipanų masė (apie 500 g sunaudoju dažniausiai) ir vaisiai/uogos ar saldainiukai.

Tai va tiek vat tų ir ingridientų.

Gaminimas:

Kiaušinių baltymus išplakti su puse stiklinės cukraus iki baltų standžių putų.

Trinius išsukti su likusia puse stiklinės cukraus ir aliejum.

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti. Kiaušinių trinių masę sumaišyti su įsijotais miltais ir gazuotu gėrimu (su plakimo šluotele iki vientisos gražios tešlos).

Tada visą gautą masę atsargiai įmaišyti į kiaušinių baltymus.

Tešlą supilti į aliejumi pateptą kepimo formą.

Kepti apie 45 min arba kol iškeps 170-180 laipsnių orkaitėje.

Tuo tarpu išplakam grietinėlę su citrinos sultymis ir lemon curd. Turi gautis graži standi masė.

Lipdimas:

Atvėsusį biskvitą padalinti į dvi dalis (su siūlu ar kitu būdu).
Ant pirmo biskvito tepam uogienės (galit sulaistyti biskvitą jei mėgstate šlapesnius tortus) ir ant viršaus gerą sluoksnį grietinėlės. Vėl dedam biskvitą ir jei norim tepam sluoksnį likusio lemon curd ir vėl grietinėlę. Išlyginam ir iškočioję marcipano masę (aš ją perku bespalvę ir nusidažau pati) tarp dvieju kepimo poepieriaus lakštų nuimam vieną popierių ir klojam ant torto taip kad likęs popierius būtų viršuje, gražiai aplyginam, apglostom, nuimam kepimo popieriu ir papuošiam saldainiukais, vaisiais ar kaip kam patinka.

 IMG_98481800453_385804114910551_7032800348152237922_n-001

IMG_9879

xoxo,

MinykaDo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s