ENCHILADAS (arba kaip aš valgau tortilijas)

Tas jausmas kai rašai rašai rašai ir parašius paspaudi neišssaugoti. Tada sėdi ir galvoji, kaip taip, iš kur tas žioplumas, ar turėčiau pykt ant savęs ar kitą kartą pirmiau perskaityti ir tik tada spausti, o ne spausti iš intuicijos ir tada gailėtis. Anyway PER VĖLU, šaukštai po pietų. Rašau iš naujo ir tikiuosi, kad pasimokysiu pati iš savo klaidos. He he he, nėra to blogo, kas neišeitų į gerą.

Taigi, taipgi, kaipgis buvau parašius keletą žodelių apie tortilijas ir kaip skaniai aš jas suvalgiau, dabar pažaisiu žaidimą atmintis ir pabandysiu pakartoti.

img_6739

Meksikos vituvė man labai. Skanu, spalvota, įvairu, ryšku, aštru, sotu. Mėgstam tortilijas ir jas gana dažnokai perkam. Kartais jos pavirsta kebabais, kartais tiesiog suktinukais su įvairiais įdarais, o šįkart norėjau to, ką buvau valgius prieš keletą metų meksikoniškam restorane Slovėnijoje. Pavadinimo tikrai paminti negalėjau, bet užtat skonis liko atmintį. Žinau , kad tai buvo tortilija su mėsa, kukurūzais ir padažu viduje bei sūriu ir padažu ant viršaus. Garnyras buvo ryžiai ir daug šviežių daržovių. Labai gerai yra žinoti ko nori (taip būna oj nevisada). Tiek žinodama radau tai ko ieškojau Pinterest appse, adaptavau receptą pagal save ir savo norus ir vuolia, bėgu susirinkt visko ko reikia manosioms ale enchiladas:

  • tortilijos
  • mėsytė (vištienos krūtinėlė, jautienos faršas ar tai ką mėgstat)
  • konservuoti kukurūzai
  • grietinė
  • sūrių mišinys (ten buvo mocarela, čedaris ir dar kažkoks)
  • taco prieskoniai
  • daug šviežių daržovių garnyrui (kons. pupelės ir virti ryžiai čia super tinka, bet mes apsiėjom ir be jų šį kartą)

Visas gaminimas labai paprastas, tereikia įdaryti tortiliją jūsų mėgstamu mėsos įdaru (mėsą prieš sukant į tortiliją gerai apkepinam keptuvėje) su kukurūzais ir grietinės padažu (taco prieskoniai su grietine), užberti sūrio ir susukti. Paruoštas tortilijas dedam į kepimo skardą, gausiai užtepam grietinės padažu ir dar sūrio užberiam. Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių ar kol gražiai paskrus tortilijų kraštai, o sūris išsilydys. Na tai kaip ir viskas. Tuo man ir patinka gaminti tortilijas, juk kai esi alkanas nesinori laukti keletą valandų.

img_6827

O žinot ką padariau su likusiom tortilijom kitą dieną? O gi jas įdariau špinatais, vyšniniais pomidoriukais ir ant druskos kepta lašišos file bei pakepinau grill  keptuvėje. Buvo labai trašku, skanu ir super greita. P.S padažas vėlgi buvo grietinė su taco prieskoniais.

xoxo,

MinykaDo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s