LAŠIŠA KEPTA ANT JŪROS DRUSKOS

013d7e5cfa11c9219b917f650795fbb1a12e53cf95-001Šitas būdas gaminti lašišą yra kažkas tokio.. wow! Paprasčiau kažin ar būna, greičiau irgi vargu…

Lašišos filė gabalėlį tiesiog reikia nusausinti su virtuviniu popieriniu rankšluosčiu, papipirinti. Gerai įkaitinti keptuvę į ją pribėrus jūros druskos (na kokį gerą žiupsnį) ir be jokio riebalo. Dėti lašišą ir ja va štai taip ir kepti ant druskos, neilgai, kokį porą minučių, atsargiai, kad nepridegtų (galim truputį primažinti viryklės kaitrą). Apkepti iš abiejų pusių, nukelti nuo viryklės ir uždengus dangčiu palaikyti dar keletą minučių keptuvėje, o geriausia tai įdėti į orkaitę įkaitintą iki 150-170 laipsnių keletui minučių su visa keptuve iki kol lašišos temperatūra viduje bus 50 laipsnių. Lašiša lieka sultinga viduje ir gražiai apskrudus išorėje.

xoxo,

MinykaDo

Advertisements

One thought on “LAŠIŠA KEPTA ANT JŪROS DRUSKOS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s