KEPTI BASMATI RYŽIAI SU DARŽOVĖMIS (FRIED RICE)

Šitas patiekalas ypatingas tuo, kad jį vadina likučių patiekalu. Jei vakar valgėt kažką su birių basmati ryžių garnyru ir jų liko, tai šiandien nuostabi diena, kai priešpiečiams ar vakarienei galite pasigaminti fried rice!

  
 Jei jau likučių patiekalas tai ir improvizacija čia puikiai dera. Esmė yra kepime ir česnake, o visą kitą galite koreguoti pagal skonį, aišku sojų padažas suteiks sūrumą ir spalvą, o daržovės praturtins ir nuspalvins patiekalą, todėl jų neišbraukite iš sąrašo. O dabar varstom spinteles ir šaldytuvą kol susirandam ko reikia:

-ryžių (2 stiklinės, basmati, virtų vakar, birių)

-bekvapio aliejaus (3-5 v.š., saulėgrąžų ar rapsų)

-česnako (2 skiltelės)

-šaldytų žirnelių (saują, gali būti ir švieži)

-daržovės (gera sauja, pagal skonį, pjaustytų šiaudeliais)

-sojų padažas (2-3 v.š.)

-austrių ar žuvų padažas (2-3 v.š. Azijos virtuvėjė plačiai naudojamas, jei neturit tai dar ne pasaulio pabaiga)

-sezamų aliejaus (1 a.š., nors irgi galima apsieiti ir be jo)

Daržovės, kurias labai siūlau dėti ir pati dažnai naudoju šaim receptui: morkos, svogūnai, kopūstas, paprika, cukinija. Labai tinka ir krevetės ar kokia Kiniška dešrelė, jei tokia mėtosi šaldytuve visų pamiršta (tikriausiai nelabai, juk mes ne kinai), nors man šie ryžiai tobuli ir tiesiog su svogūnu, morkomis, kopūstu ir žirneliais. Dar vienas nuostabus variantas valgyti šiuos ryžius yra užmušti kiaušinį baigiant kepti arba keptą kiaušinienę supjaustyti ir uždėti ant jau gatavo patiekalo. Štai taip tie rytiečiai suvalgo likučius, aišku jie ten dar visokių savo mandrų daržovių deda, bet tai jau nėra būtinybė, o ir rasti jų nebūtų taip lengva.

Gaminimas: paprastas. Pilam aliejaus į gilią keptuvę, gerai įkaitinam, dedam traiškytą česnaką, pakepinam ir dedam ryžius. Maišom ištisai, nes kepa greitai, dedam daržoves (pjaustytas šiaudeliais, ar kaip Jums skaniau), kepam, čia svarbu, kad viskas keptų ant didelės ugnies ir nebūtų per mažai aliejaus. Daržovės turi likti traškios, o tokius kaip žirnelius, metam beveik baigus kepti, kaip ir visus padažus, prieskonius ir kiaušinius, jei juos naudojam. Aišku, paragaujam!

xoxo,

MinykaDo

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s