Meduolių pyragas (greita, pigu, paprasta)

Gerai ,gal ir ne laikas meduolių pyragui, jis juk toks sunkokas, saldokas ir nelabai vasariškas, bet vat rudens/žiemos metu super, vos 4 ingridientai, vos keliolika minučių darbo ir vos keletas eurų kaina. Čia vėl toks labiau tinginių maistas, ar studentų pyragas, kai orkaitė yra per didelė prabanga 16 kvadratinių metrų kambariuke, o virtuvėje kitam koridoriaus gale net ir dujinė vos veikia, ką jau ir besvajot apie orkaitės veikimą, bet kas norės tas ras būdą, kaip aš sakau! Taigi nereikia draugam meluot, kad negalit jokio pyrago iškept, nes sąlygos neleidžia ir vaišint tik nesaldinta optima linija arbata. Jau sakiau, kad kaina nesikandžioja, o ir ingridientai vos 4, visi pigūs (na savikaina plius minus 3-4 eurai) ir nedeficitiniai.

Nekeptas meduolių ir bananų pyragas

 

  • meduolių (skaniau kakavinių, 400 g)
  • grietinės (30 proc. riebumo, 400 g indelis)
  • bananai (3-4 prinokę)
  • cukraus pudros arba cukraus (2-4 v.š)

Viskas labai paprasta, tereikia sutrupinti meduolius, supjaustyti bananus griežinėliais ir išmaišyti grietinę su cukrumi. Tada sluoksniais dėti pirmiausia meduolių trupinių (trečdalį), ant jų bananų ir užtepti grietine, taip kartoti kol nieko neliks (3 kartus). Patarčiau su bulvių trintuve (ta pačia kuria grūdam bulvių košę) paspausti meduolių trupinius, kad geriau susiformuotų gražus pyragiukas. Viršutinį sluoksnį galima papuošti arba palikti tokį trupiniuotai natūralų. Geriau palikti valandėlei kitai, kad grietinė susigertų ir pyragas būtų jau minkštas. Na tai tiek, paprasta gi, bet skonis ne toks atsiodęs.

xoxo,

MinykaDo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s