Cukinijų blyneliai su sūrio padažu

Va tai tau, kiek cikinijų! Pilni daržai! Ką su jom veikti, štai kur klausimas.. Yra keletas būdų jas sunaikinti, tai arba suvalgyti kol gražios, šviežios, jaunos, maistingos, sultingos, naudingos arba leisti peraugti ir laikyti kur numetus, kol sumedėja ir tampa nepatraukliai, kietai nuobodžios. Na gerai, perdedu, bet cukinijas šiuo metu valgyti nereikia, bet būtina. Kepkit blynus, juk paprasta ir skanu! O šitie dar ir be kvietinių miltų.


CUKINIJŲ BLYNELIAI BE MILTŲ

Blynams:

-apie 500 g cukinijos

-3-5 v.š. kukurūzų miltų

-2 dideli kiaušiniai

-svogūnas

-ciberžolė

-druska

-pipirai
Padažui:

-cukinijos sultys

-2 v.š. kukurūzų miltų

-2 v.š. grietinės

-sauja tarkuoto mėgstamo sūrio

-gabalėlis sviesto

-ciberžolės

Aliejaus kepimui.

Taigi kaipgis imam ir gaminam. Cukiniją sutarkuojam burokine tarka ir apibarstę druska paliekame kiaurasamtyje, kad nuvarvėtų sultys, kurias pasiliekam padažui. Varvėjimo procesas užtruks apie 20 minučių, o tada galima dar ranka nuspausti tarkius ir maišyti kartu su kukurūzų miltais, tarkuotu svogūnu bei prieskoniais. Viskas, kepam ant alyvuogių aliejaus.

Padažas buvo pagamintas labai ekspromtu, sugalvojus, kad nenoriu išpilti cukinijos sulčių, taigi imam gabalėlį sviesto, dedam į puodą, kaitinam ir beriam miltus, gerai išmaišom ir po truputėlį pilam cukinijos sultis kol gauname norimo tirštumo padažą. Dabar liko sudėti grietinę ar grietinėlę, įmesti saują sūrio ir įberti prieskonių.

Patiekiam blynelius su šiltu padažu ir skanaujam.


P.S jei tešla vis nuskystėja ir blyneliai kepdami sunkiai vartosi, įberiam dar miltų arba įmušam kiaušinį, juk cukinija labai vandeninga daržovė.

XOXO,

MinykaDo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s