Trinta klasikinė pomidorų sriuba

Cukinijų vis dar gausu, bet gana apie jas ir su jomis, o ir paskutiniu metu patisonai reitingų lentelėje jas lenkia, jau dariau įdarytus malta mėsa bei vištiena. Abu variantai pasiteisino ir visiems labiau patiko nei, kad įdarytos cukinijos. Na, o šiandien visai ne apie patisonų ir cukinijų reitingus ir kovas, šiandien apie krepšį prinokusių gražių naminių pomidorų, na ir dar kitą krepšį, jau beveik prinokusių. Daug čia jų ir visi tikrai tikro pomidoro skonio, priešingai nei tie viduržiemio parduotuviniai, vadinasi reikia mėgautis, kol dar yra kuo, tik klausimas kaip tiek suvalgyt ir ką su jais veikti, kad netektų išmesti?!?! O, gi va ką, daug kartų valgytą, mėgstamą, bet iki šiol namie nevirtą klasikinę pomidorų sriubą virti!

Pavartau namie esančias receptų knygas ir suprantu, kad tikrai paprasta.

Trinta pomidorų sriuba

Va kaip paprasta:

  • Apie 1kg šviežių prinokusių pomidorų
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 500 ml sultinio (geriausia tikro, vištienos pvz)
  • Gabalėlio kumpio ar šoninės
  • Raudonėlio/ baziliko/ krapų (pasirinktinai, kas labiau patinka)
  • 2 v.š. Alyvuogių aliejaus
  • Druskos
  • Pipirų
  • 1 v.š (arba pagal skonį) cukraus

Pomidorus nulupam (man taip skaniau, nors nėra būtina) ir supjaustom.

Svogūną supjaustom. Česnaką sutraiškom ir kartu su svogūnu pakepinam su alyvuogių aliejumi keletą minučių.

Šoninę ar gabalėlį kumpio irgi supjaustom ir metam pas svogūną.

Tada jau metas pomidorams. Viską patroškinam, įberiam prieskonių, druskos, pipirų, cukraus, nuimam nuo viryklės, leidžiam pravėsti ir sutrinam su blenderiu iki vienalytės tyrės.

Galiausiai pilam sultinio iki norimo tirštumo, ragaujam ar ko netrūksta.

Patiekiam karštą su balta skrudinta duona ir žolelių sviestu ar kitokia mėgstama duona. Galima baigus virti įpilti grietinėlės arba patiekti su plakta grietinėle. Na arba tiesiog su geriausiu pomidoro draugu, šviežiu baziliku.

Verta pabandyti!

xoxo, 

MinykaDo

Advertisements

One thought on “Trinta klasikinė pomidorų sriuba

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s