Minkštas biskvitinis medaus tortas

Šitokį kepiau pirmą kartą. Nesigailėjau a nei kiek, padaryti sunku nebuvo, laiko šiek tiek užimė, bet norėjosi nors kartą nustebinti namiškius naminiu tortu, vietoj atvežtinių maximinių. Amžinai per tą skubėjimą tik tokiais vaišinu gimtadienių proga ir kažkaip blogai jaučiuosi, todėl ištaisiau klaidą nors šiais metais. Kažkaip tikiu, kad vėl kepsiu jį Kalėdų proga, todėl dalinuosi su jumis ir įtraukiu į favoritų sąrašus. Deja, bet foto nelabai ir yra, kas keista, bet matyt ne tai buvo galvoje kai 4 pyragai ant stalo.

15354264_1288877964465750_71177436_o

Medaus tortas

Biskvitui:

  • 200 g medaus
  • 200 g cukraus
  • 200 g sviesto
  • 425 g miltų
  • 4 kiaušiniai
  • 1,5 a š kepimo miltelių
  • 1 a š cinamono
  • 0,25 a š muskato
  • Druskos žiupsnelis

Kremui:

  • 500 g grietinės, riebios 30 proc
  • 300 g grietinėlės, riebios 36 proc
  • 100 g cukraus
  • Pusės citrinos sultys

Sirupui:

  • 0,5 stiklinės vandens
  • 2 š cukraus
  • 1 š citrinos

Medų, cukrų, sviestą, cinamoną, muskatą ir druską suberkit į puodą ir maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies kol pasidarys vientisa masė ir užvirs. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Į atvėsusią masę reikia po vieną mušti kiaušinius ir išplakti mixeriu po kiekvieno.

Atskirame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sijodami suberkite į medaus masę. Gerai išmaišykite iki gražios vienalytės masės. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite apie 50 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Patikrinti ar jau iškepęs, kaip visada, galite smeigtuku ar mediniu dantų krapštuku.

Atvėsusi biskvitą peiliu arba siūlu padalinkite į 4 dalis.

Grietinę, grietinėlę, cukrų ir citrinos sultis gerai išplakite iki standaus kremo.

Sirupui tereikia viską sumaišyti.

Tortą geriausia formuoti su borteliu, mat kremo sluoksnis gana platus ir gausus, todėl jei neturit bortelio, galima tortą formuoti tame pačiame kepimo inde (jei jis atsegamas). Dėkite pirmą biskvitą, apšlakstykite sirupu ir tepkite gerą sluoksnį grietinės kremo, taip iki paskutinio. Viršuj papuošti tinka trupiniai, todėl jei biskvitas kažkur nelabai lygus, galite nupjauti ir susmulkinę turėsit gražiu trupinių papuošimui, jei biskvitas tobulas ir nėra ką nupjauti, trupinių galite pasidaryti iš kokių kitų sausainių. Tortą geriausia valgyti bent jau kitą dieną.

Labai švelnus, skanus ir minkštas. Tikra balių klasika, kaip ir balta mišrainė. Beje, šiais metais gimtadienio tortų buvo rekordinis skaičius, ir dar visi naminiai. Va ką reiškia mama namie ir laukia vaikų grįžtančių savaitgaliui. Visiems tortams ir pyragams net vardus buvom sudėję ir prabalsavom kiekvienas pagal skonį, kuris pirmoje, kuris paskutinėje vietoje, čia matyt iš per didelio pasirinkimo taip gavosi, nes paprastai kai vieną turi, net nedvejoji ar valgysi jį ir per daug nekritikuoji. Kaimo balių klasika buvo pavadintas šitas medutis, mamos mandras riešutų ir džiovintų spanguolių gavo išpaikusių ponių išdirbinėjimo vardą, varškės ir šviežių slyvų pyragas, kažkodėl gavo melžėjų pyrago vardą, na o maskarponės ir moliūgų tortą pavadinom ponų išmislu.

Receptas iš –Saulėta virtuvė

Medus, kaip visada Brolių

Ačiū ir skanaus!

Xoxo MinykaDo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s