Benedikto kiaušiniai sekmadieniams

Labai mėgstu Benedikto kiaušinius, nors ir iki tobulo jų paruošimo dar kaip iki Paryžiaus pėsčiomis, draugai nebrokija ir labai nori, vadinasi, jau valgomi, todėl gaminu, karts nuo karto, sekmadienio rytais ar vakarais. Gaila, kad visada toks netikėtas jų gaminimas būna ir Hollandaise padažas kažkaip iškrenta iš meniu, bet jau pažadėjau sau, kad greit bus pilnas komplektas su padažais ir visa kuo, o tam kartui pora žodžiu kaip verdu ir su kuo valgom tuos be lukšto virtus kiaušinius.

IMG_6598 (1)

Be lukšto virtas kiaušinis

Naudoju didelę keptuvę, ale wok. Joje užkaičiu vandens, kokius 6cm ir įberiu druskos. Acto nededu, man jis poto labai jaučiasi ir tai man nepatinka. Geriausia naudoti šviežius ir didelius kiaušinius. Kiaušinius sumušu į dubenėlius ar puodelius ir po vieną leidžiu į verdantį vandenį. Sumažinu kaitrą iki vidutinės ir leidžiu pavirti pora minučių, čia reikia atsargiai, nepervirti, kad trinys būtų skystas, nes čia ir yra tas cinkelis, kurį aš taip dievinu. Traukiu lauk su kiaurasamčiu ir tada seka paprasta: kaizerio ar kitokia bandelė , paskrudinta gril keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus, ant jos rukola, nuostabusis kiaušinis, padažas, šiuo tinginių atvėju – majonezas, lašiša, kaparėliai ir pomidoriukai. Karūnuota, žinoma, šviežiai maltais pipirais. Tai tiek to vargo, atrodo baisiai čia jo daug, bet taip nėra.

IMG_6624 (1)

Benedikto kiaušinis

 

Mėgstu sekmadienius vien dėl tokių pusryčių.

xoxo

MinykaDo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s