Rikotos ir maskarponės sūrio pyragas (cheesecake) su avietėmis

Cheesecake’ų niekada nebus per daug. Jų ir neskanių, matyt, nebūna. Kepti ar šaldyti, su uogom ar be jų, su karamėle ir riešutais, su šokoladiniu ar su baltu pagrindu, riebūs ar nelabai – nesvarbu, nes visi man jie yra tobuli. Šitas ne išimtis. Tos uogos ant viršaus ir tas lengvas švelnumas kartu su šokoladiniu pagrindu tikrai žavi.IMG_6752 (1)

IMG_6890 (1)

O jo atradimo istorija tokia trumpa su laiminga pabaiga.

Atnešė kolegė va tokį gražuolį pusryčiams į darbą, tada jis kaip koks virusas išplito per visą skyrių skleisdamas savo nuostabiai švelnų skonį ir kas be ko, sukėlė tikrą šurmulį ir diskusijas kam gi atiteks paskutinis gabaliukas (įprastas reiškinys, ypač kai kažkas pagamina tokį ar panašų šedevriuką) ir kur rasti jo receptą. Viskuo buvo pasidalinta. Receptas pasirodo iš Beatos virtuvės o ir aš net neabejoju, kad buvau nei pirma nei paskutinė, kuri jį dar ir namie išbandė ir išragavo, nes juk gėrį reikia skleisti ir juo dalintis.

IMG_6835 (1)IMG_6866 (1)Sūrio pyragas su maskarpone ir rikota bei šaldytom avietėm

  • indelis maskarponės, 250 g
  • indelis rikotos, 250 g
  • selgos kakavinių sausainių pakelis, 180 g
  • sviesto, 50 g
  • cukraus,  75 g
  •  3 dideli kiaušiniai
  • šaldytų uogų, apie 400 ml
  • želatinos, 1 valgomas šaukštas
  • krakmolo, 1 valgomas šaukštas

      Paruošiame pagrindą susmulkindami sausainius ir sumaišydami juos su lyditu sviestu. Į atsegamą kepimo formą supilame trupinius ir juos ranka prispaudžiame prie dugno. Dedame į šaldytuvą ir pradedam ruošti sūrio masę. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių ir pastaruosius išplakame su cukrumi kol pabaltuos. Sudedame abu sūrius, gerai išmaišome su konditerine plakimo šluotele, dedame krakmolą ir vėl išmaišom. Baltymus mikseriu išplakam iki standžių putų. Atsargiai įmaišome į sūrio masę. Pilam visą šitą gėrį ant šokoladinio sausainių pagrindo ir šaunam kepti į 180 laipsnių orkaitę. Kepam apie 40 min. Iškepus ištraukiam ir paliekam atvėsti. Tuo tarpu paruošiame uogas. Išbrinkinam želatiną su trupučiu vandens ir įmaišome į atšildytas uogas. Pyragui atvėsus užpilam uogas, tada kantrybės keletą valandų ir galim pjauti ir ragauti.

 

xoxo

MinykaDo 

Advertisements

2 thoughts on “Rikotos ir maskarponės sūrio pyragas (cheesecake) su avietėmis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s