Udon noodles su soja

Udon makaronai tai čia toks japoniškas išmislas iš kurio daro jie ten visokias sriubas ir savotiškus patiekalus. Gražūs jie, taip supakuoti fancy ,porcijomis ir net perrišti gražiai. Patys makaronai daromi iš kviečių ir yra tokios plačių spagečių formos. Žodžiu čia ne apie jų formą ar sudetį, o apie tai kaip mes juos valgėm ir kaip mums patiko. Aišu, kaip visada, naudojau daug improvizacijos, bet jos į ingridientų sąrašą jau nebeįtraukiau, man ji kaip kokia druska ir pipirai – savaime suprantama.

IMG_7001 (1)

– udon makaronų

-mėsos kukuliukų arba vištienos gabaliukų

-šparaginių pupelių

-svogūno

-saulėgrąžų daigų

-česnako

-sojos padažo

-kario pastos

-citrinos sulčių arba ryžių acto

-šviežio imbiero gabalėlis

-čili

-žemės riešutų

Makaronus išverdam, nuplaunam šaltu vandeniu ir paliekam. Kepinam mėsą, su smulkintu česnaku, imbieru, svogūnu ir čili. Sumetam pupeles ir dar pakepinam, kepimui, savaime aišku, naudojam šiek tiek aliejaus, priklausomai nuo to ką kepinam. Pilam sojos padažo kelis šaukštus, įdedam kario miltelių arba pastos, šlakelį vandens ir citrinos sultis arba ryžių actą, paragaujam ir galiausiai dedam makaronus. Gerai išmaišom, dedam į lėkštes ir patiekiam su saulėgrąžų daigais.

IMG_6998 (1)

xoxo

MinykaDo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s