Avinžirniai su medumi ir saldžiąja bulve

receptas 9

Orkaitėje kepti avinžirniai su medumi ir saldžiąja bulve

Cinamonu ir medumi kvepiantys avinžirniai puikiai dera su saldžia bulve, sūriais, alyvuogėm ar salotų lapais, todėl vietos improvizacijai čia gausu.

Šių karštų avinžirnių salotų su saldžia bulve pagaminimui reikia:

  • saldžios bulvės, 1 vnt
  • virtų avinžirnių, 1 indelis arba gera stiklinė virtų namuose
  • svogūno, 1 vnt
  • fetos ar haloumi sūrio
  • alyvuogių ar salotų lapelių
  • alyvuogių aliejaus
  • medaus
  • natūralaus jogurto, 150 ml
  • druskos
  • pipirų
  • cinamono
  • citrinos, 1/2
  • šalavijo lapelių

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Bulvę nuplaukite ir perpjaukite pusiau išilgai bei patepkite alyvuogių aliejumi, pabarstytike druska ir pipirais. Tą patį padarykite su svogūnu ir sudėkite daržoves į kepimo formą. Kol bulvė ir svogūnas kepa sumaišykite avinžirnius su šaukštu medaus, pabarstykite cinamono. Kai svogūnas jau bus gražiai apskrudęs, o bulvė beveik iškepusi, suberkite avinžirnius į tą pačią kepimo formą ir kepkite dar 10 minučių. Iš jogurto padarykite gaivų padažą į jį įmaišydami citrinos ar laimo sulčių ir įtarkavę žievelės, pagardinkite smulkintais šalavijais, druska ir pipirais. Jei pasirinkote Kiprietišką haloumi sūrį pakepkite jį grilinėje ar sausuoje keptuvėje kol gražiai apskrus, jei naudosite fetą, ją tiesiog supjaustikite. Patiekite karštą bulvės puselę, kuri beje puikiai atšoka nuo luobelės, su karštais avinžirniais, svogūnu, alyvuogėm, sūriu ir jogurto padažu.

receptas 5

xoxo

MinykaDo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s